„Какво да се прави?“ е закъснял въпрос за студентски град

Вчера на 21.12.2008 г. Д. Цонев по „Канал 1” се консултира за това, какво трябва да се направи, за да няма повече убийства в студентски град със зам.-ректори и студенти. Изслуша законосъобразностите на различните модели, предложени от зам.ректорите от Софийски и Варненски университет, но се държа по друг, съвършено различен, начин със студентите. Водещият откровено не им даде да говорят за незаконните реституции с категоричното мнение, че този въпрос едва ли можел да се реши тук и вече.

За да отклони отново вижданията на студентите в „проучването” си пред подложената на внушение студентска публика, „Митко” още веднъж прекъсва студент, който иска да каже, че в „Студентски град” има лично заинтересовани лица, свързани със строежи, дискотеки, режим на управление и самоуправление. „Митко” прекъсва студента с нелепото заявление, че няма да слуша въпроси за лични дрязги. Водещият очевидно не иска и да чуе не само за конфликт на интереси, но и за големи интереси без конкуренти и без конфликти. При това предупреждаваше нито да се бърза, нито да се закъснява, което е също отклоняване от проблема. Но докога?

Основният въпрос в предаването за студентите бе „Какво да се прави?”, но без да се изслушват самите те, нищо няма да се получи. Водещия едва ли може да определя, кои въпроси трябва и не трябва да се поставят, тъй като вечният руски въпрос „Какво да се прави?”, е безнадеждно закъснял тук и не може да прикрива повече незаконни строежи и разрешителни. И докато във водеща масмедия отклоняват внимание, Б. Борисов предизвика проучване. Не трябва да се пита „Какво да се прави?”, а да се направи, и то бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *