България през 2009 г. – страх от конфликт на интереси!

Властта в Р. България търсела спасение от закона за конфликт на интереси, пише вчерашният в. „Сега” от 24-25 януари 2009 г. /”Властта търси спасение от закон за конфликт на интереси/”, с. 1-2! За промяна на закона, който пречи на стопанско-роднински и политически интереси, се обявяват представители на управляващи партии – борци за социални и човешки правдини и свободи!

Чиновниците по места не били запознати с попълване на декларации за конфликт на интереси вече три месеца от приемането на Закона. Сложните декларации включвали шест точки, свързани с участие във фирми, бордове на предприятия, кооперации, фондации и клубове и консултантски договори, а също и задължения, които биха могли да доведат до облагодетелстване или до издаване на конкуренти. Очевидно е, че тези шест точки могат да отровят живота на обвързаните в стройни роднински и партийни кланове, досега считани за законни и дори задължителни „икономики”. Без тях недосегаемите не биха имали стопанското си благополучие докато осъждат народа, който ги е избрал на мизерия.

Такава паника и антиевропейска съпротива се съзадав от най-демократичните ни управляващи, борци за социална справедливост, преди да бъдат въведени далеч по-строги изисквания към Закона за конфликт на интереси и да бъдат разширени сферите му на дейност не само в областта на икономиката и управлението на страната! Например, ако бъде въведено изискване да се наказва злоупотребата с господстващо положение или съставянето на документи с невярно съдържание поради конфликт на интереси, или например да се търси връзка между конфликта на интереси или ненаказуемото плагиатство в образованието и науката, което отдавна руши интереси на страната ни.

При такива елементарни борби за защита на лични интереси представителите на официалната власт се чудят на популярността на политическите си опоненти по много въпроси! Неграмотността няма алтернатива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *