Социалистическа ли е управляващата БСП?

Най-големите социални протести на граждани, учители, работническа класа, пенсионери и още различни обществени групи, наричани пренебрежително прислойки или прослойки, се противопоставят на ръководеното от българските социалисти правителство. То води политика в разрез с интересите на работниците, като противоречиво се хвали с увеличени работни места и дясно-коалициони разбирателства.
И докато има класови конфликти правителството стои на безкласовата си дясна политика и разгонва уволнявания пролетариат с полиция по площадите и весели усмивки по вестници и телевизия. Едновременно с това БСП води политика на предизборна политика наречена „презареждане” без да обелва и думичка за това, дали презарежда с нови научни и политологични убеждения, електората си, или със стари средства акушерства на капитализма, за да създаде условия за бъдещия му крах?
С презареждания обаче не се поддържа обществена група избиратели, а прислойки от нея. Основната обществена група се наказва последна в дневния ред, след набелязаните от Ф. Ласал и компания още през ХІХ в. дребнобуржоазни и други групи.
В същото време уволняваните работници едва ли могат да бъдат наречени екзистенциалисти в класово-партийния и в позитивисткия  смисъл. БСП още не може да се отърси от епохата на „научния комунизъм”, с който подмени „научният социализъм”, и не е чудно ако това й бъде показано от левите крила в партиите с които ще оспорва правото си да продължи да управлява страната!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *