За мен

Роден съм на 06. 07. 1950 г. в гр. Добрич (Толбухин). Завършил съм специалност История във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” през 1979 г. От 1981 до 1984 г. бях редовен аспирант по Стара история – египтология в Института по тракология към БАН. През 1984 г. защитих дисертация пред СНС по Стара и средновековна история, археология и етнография и получих научната степен “кандидат на историческите науки” (доктор по история ). От 1984 г. до 1996 г. работих в Центъра за древни езици и култури в Софийския университет до неговото закриване през 1996 г. От 1992 до 1996 ръководих Центъра. От 1990 г. съм старши научен сътрудник II степен. През 1997 г. бях избран за доцент в ШУ „Еп. Константин Преславски“, където преподавах Древна история и Тракология до септември 2010 г.  От септември 2010 г. съм на работа в Бургаския университет „Професор д-р Асен Златаров“. Основните ми дисциплини са Стара история и Тракология.
Научните ми интереси са в областта на Древната обща история. Това са: проблемите на създаването на държавата, на преходният период към държава, на додържавните и държавните институции в Древния изток и в останалите общества от Стария свят.
Като представител на Шуменския университет участвам със студентски кръжок, съвместно с археолози от РИМ Шумен, в разкопките на Тракийски некропол при село Ивански и на светилище на Тракийския Херос на Мармарития при село Мадара, недалеч от Мадарския конник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *